teamfoto2ejpg

Heren 2 fris van start in 2011

Zwolle – 16/01/2011
Nadat Heren 1 van Rugby Zwolle vorige week het jaar goed begonnen waren, was het dit keer de beurt aan Heren 2 van Rugby Zwolle. Vandaag was ook de dag dat Heren 2 hun nieuwe tenue, van onze nieuwe sponsor AMC Zwolle, ging tonen aan de rest van de wereld. Nadat iedereen de wonderschone tenues hadden mogen aanschouwen, werd het tijd om het ook waardig te zijn om het te dragen.

Het zou een spannende wedstrijd worden, want de vorige keer hadden de Harlequins met ruime cijfers gewonnen (121-0) en dat mocht vandaag niet weer gebeuren.
Alle heren waren dan ook erg gemotiveerd om te winnen. Na een wat rommelige start waren het de Harlequins die na een gemiste penalty kick, die bal perfect wisten te verwerken en een try scoorde, de kick werd nu wel geraakt. Dit schudde de heren 2 goed wakker en ze gingen harder aan het werk. Er werd hard verdedigd en snel aangevallen, helaas wist de bal niet elke keer goed de lijn te halen waardoor we niet de volle potentie van de lijn konden gebruiken. Nadat de voorwaartsen halverwege de 1e helft de bal konden winnen in de scrum, werd er vanuit die situatie een mooie try gescoord, maar helaas werd de conversie gemist. Hierbij kwam de stand op 5-7, wat tevens de rust stand was.
In de 2e helft ging heren 2 weer goed van start en het was dan ook een spannende wedstrijd met aanvallen over en weer. Naarmate de wedstrijd vorderde werden beide teams moe en werden er fouten gemaakt. Hierbij gaven de Harlequins een penalty weg vlak voor hun palen, deze kans werd dan ook benut en zo kwamen de Heren 2 met 8-7 voor te staan.Helaas overkwam ons het zelfde in de laatste actie van de wedstrijd. De harlequins kregen vlak voor onze palen een penalty mee, deze wisten zij te benutten en konden de wedstrijd in de allerlaatste seconde naar hun hand zetten. De eindstand was 8-10.

De heren 2 van rugby zwolle hebben laten zien dat als zij een compleet team hebben staan, dat ze goed kunnen ballen en dat er zeker potentie in het team zit. Het is een goede mix van ervaren en nieuwe spelers. Waarbij de nieuwe spelers elke wedstrijd weer meer groeien. Heren 2 heeft laten zien, dat zij het waard zijn om de nieuwe tenues te dragen en zullen volgende week weer hun uiterste best gaan doen in Heerenveen. THE END!!