josjpg

RC Zwolle wint provinciale derby van Enschede RC

Zwolle – 16/01/2011
Na een goede start van de tweede helft van de rugbycompetitie (een ruime 67-0 winst tegen RC Drachten) moesten de rugbyers van RC Zwolle het vandaag opnemen tegen Enschede. Nadat de dames van Zwolle wisten te winnen van Alkmaar en het 2e van Zwolle nipt verloor van RCO Harlequins uit Oldenzaal was het de beurt aan het 1e van Zwolle om Enschede te ontvangen.
De rugbyers van Enschede moesten bijkomen van een zwaar verlies vorige week tegen Deventer en Zwolle was dan ook vanaf het begin van de wedstrijd heer en meester op het veld. De tackles werden goed gemaakt en de rucks werden gewonnen en bleven goed staan. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste try werd gedrukt door 1e center Bart van Maurik. De lijn van Zwolle kon elkaar goed vinden maar ook de voorwaartsen van Zwolle waren goed op elkaar ingesteld. Dit resulteerde in een mooie rolling maul waaruit de captain Arjan Scheve kon scoren.Enschede kon geen vuist maken in de wedstrijd en werd de hele wedstrijd gedwongen om te verdedigen.
Zwolle zette goede rucks op waaruit de lijn, geleid door fly-half Daan van Rooijen, kon combineren en scoren zo werd er ondermeer gescoord door beide wingers Erik Gotje,Daan Strik en 2e center Ian Mol. In de tweede helft was het beeld niet anders en liep de score voor Zwolle nog meer op. Heren als scrum-half Bart van Rooijen en prop Jos Otten lieten de teller van RC Zwolle nog meer oplopen.
 
josjpg
Foto: Daniëlle van Eerden

Eindstand 69-0 RC Zwolle heeft weer een goed resultaat neergezet op weg naar de top.Volgende week moet Zwolle uit tegen het altijd lastige Feanster uit Heerenveen, die week daarop 30 januari  is er de spannende derby tegen Deventer thuis om 14.30u dus kom kijken en support your local rugbyclub! Wint Zwolle dan is het kampioenschap weer in eigen hand de rugbyers van Zwolle gaan een spannende tijd tegemoet!