Zwolle verslaat Drachten met ruime cijfers!

Zwolle – 09/01//2011
Met de Kerst, oliebollen en champagne nog maar net achter de kiezen mochten de heren van RC Zwolle 1 in het nieuwe jaar weer aantreden voor een lekkere pot rugby. In de laatste training voor de wedstrijd was het duidelijk dat Zwolle er weer zin in had om te spelen. Er was fanatiek getraind en de tackletraining maakte duidelijk dat er genoeg motivatie was vanwege de vele wedstrijden die vanwege Koning Winter werden afgelast.

De tegenstander van vandaag was Drachten, de nummer 9 van de ranglijst. Ondanks de lage klassering van Drachten mochten we deze wedstrijd niet te licht nemen, immers in Drachten werd er moeizaam gewonnen.De warming-up werd geconcentreerd uitgevoerd en iedereen was gefocust op een mooi resultaat. Voor de wedstrijd werd door de captain benadrukt dat we ons eigen spel moesten spelen en niet in moesten gaan op het spel van Drachten, als we gefocust bleven op ons gameplan dan konden we mooie dingen laten zien. En hoe waar waren de woorden van de captain!

Zwolle begon met de kick-off en gelijk werd Drachten onder druk gezet, tackles werden goed gemaakt door onze voorwaartsen en al snel veroverde Zwolle de bal van Drachten. In een mooie opgezette rolling maul wist Zwolle via captain Arjan Scheve de eerste try te drukken. Zwolle stoomde door en al snel werd er een tweede try gedrukt. Het was duidelijk dat Drachten geen antwoord had op de positieve agressie van Zwolle. Er volgden meerdere try’s waaronder een wonderschone individuele try van eerste center Bart van Maurik die de gaten bij Drachten goed zag. Keer op keer wist Zwolle de zwakke plek van Drachten te vinden en kon daaruit scoren. Na een prachtige break wist blindside winger Erik Gotje via mooi samenspel van de driekwarters zijn try te drukken. In de verdediging wist Zwolle ook goed stand te houden, iedereen maakte zijn tackles en de rucks werden gewonnen en bleven goed staan. Drachten kwam er niet aan te pas. Toch wel een punt van aandacht bij Zwolle waren de soms rommelige aanvallende rucks waarin Zwolle soms iets te snel wilde en niet de rust opzocht.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, Zwolle viel aan en Drachten verdedigde. Dat resulteerde in meer try’s en ook meer frustraties bij de tegenstander het spel werd grimmiger maar Zwolle wist het hoofd koel te houden. Zwolle bleef bij de les en dat resulteerde in mooie try’s waaronder een mooie try  gemaakt door scrum-half Bart van Rooijen. En misschien wel de mooiste try van de wedstrijd een prachtige combinatie tussen de captain Arjan Scheve, Scrum-half Bart van Rooijen en diens broer Fly-half Daan van Rooijen die de try drukte. Dit was ook wel het beeld wat er bij Zwolle heerste, samenspel en jezelf houden aan het gameplan. Enkele spelers uit het tweede mochten ook hun debuut maken in het eerste en stelden niet teleur! Aan het einde van de wedstrijd kon Zwolle juichen en blij zijn met het getoonde spel.

De eindstand was uiteindelijk 67-0 en man of the match was Joop Korenhof.

Een heerlijke overwinning zo in het nieuwe jaar! We mogen blij zijn met het goede spel, maar we zijn er nog lang niet. Volgende week staat Enschede voor ons op het programma die het ons nog heel moeilijk kan maken. Zij komen met veel zelfvertrouwen richting de hoofdstad van Overijssel want zij wisten wel van onze concurrent de Big Bulls uit Almelo te winnen. Dus boys laten we deze week weer met z’n allen hard trainen zodat we zondag weer gemotiveerd en fit weer kunnen knallen!