Knallende competitiestart Hanzeladies

Utrecht – 30/9/2012 

De Hanzeladies beginnen laat aan de competitie dit seizoen. De dames hebben de afgelopen weken keihard getraind onder de bezielende leiding van hun coach, om te zorgen dat zij retefit op het wedstrijdveld zouden verschijnen.

En al dat harde werken heeft zeker geloond! De dames wonnen uit van Utrecht met 5-31.

De Zwolsche dames hadden zich warmgelopen op een zonovergoten Utrechts rugbyveld. Van de gezichten was de gezonde spanning af te lezen en de laatste codes werden doorgenomen.

De kick-off was om half 1. De Hanzeladies kwamen snel op en hielden hun verdediging goed dicht. Het eerste kwartier is er een felle strijd geleverd tussen de voorwaartsen van Zwolle en Utrecht. Echter leek het wel of er een aantal weer even in het spel moest komen; een aantal serieuze waarschuwingen en buitenspel-overtredingen werden begaan. De wedstrijd werd vooral gespeeld op de helft van de Utrechtse studenten. De voorwaartsen kwamen met hun fasenspel continu over de gainline van de Utrechtse dames heen. Op een gegeven moment ging Utrecht zo op in het voorwaarstengeweld, dat er een gat kwam in de verdediging. Anja Tuin maakte daar mooi gebruik van en trok een flinke sprint van zeker 40 meter naar de tryline van Utrecht. Onderweg was ze niet te stoppen en na ongeveer 20 minuten spelen stonden de Zwolsche dames voor met 5-0.

De gaten werden gevonden in de verdediging van Utrecht en na niet al te lange tijd scoorde ook Wietske Tuin haar eerste try van dit competitieseizoen. De zusters Tuin waren goed op dreef! De conversie werd genomen en Ellen wist het door te palen te knallen. 12-0. Maar de Utrechtse studenten lieten dit niet zomaar gebeuren en kwamen dichter bij de tryline van Zwolle. Vanuit een maul wisten zij zo dichtbij de tryline te komen, dat hun eerste en enige try van de wedstrijd gescoord kon worden.

Tijdens de rust werden de koppies weer rechtgezet en afgesproken dat meer de ballen de lijn in moesten: daar lagen de gaten! Zo gezegd zo gedaan en Anja, Karin en Kim wisten nog ieder een try te scoren. En met de andere tries werd ook de bonuspunt veroverd! Ook Ellen heeft 2 van deze 3 conversies met een mooie dropkick door de palen weten te schieten. Het was een heftige maar mooie pot, een knallend begin van de competitie van de Hanzeladies! 

Aanstaande zondag spelen zij thuis tegen Nijmegen. Kick-off: 13:00 uur. Come and support your local rugbyclub!