Rugby Zwolle zet goede reeks voort

 Heerenveen – 30/9/2012

Om er maar meteen een cliché in te gooien: uit tegen Feanster, altijd lastig. Op één of andere manier staan de uitwedstrijden in het Friese land garant voor een pittige pot rugby. Op zich zijn de Zwollenaren niet vies van een pittig potje, zolang het maar hand in hand gaat met respect. Voor het spel, voor elkaar en voor de scheidsrechter. Hoe dan ook wist de hoofdmacht dat discipline het sleutelwoord zou zijn. En niet voor niets. Na een heftige wedstrijd, dat meer op een potje ‘streekvoetbal’ leek, konden de Zwollenaren met opgeheven hoofd terug naar het IJsselland. Met 25-5 was niet alleen de overwinning binnen, maar werd ook een zeer belangrijk bonuspunt meegenomen.

Met een ijzersterk team betrad Zwolle het Friese veld. Iedere week wordt de nadruk gelegd op de winst en dan vooral de tries. Maar na vier competitiewedstrijden heeft de Zwolse hoofdmacht nog maar 17 punten tegen. Een prestatie die ook wel even benoemd mag worden. De verdediging staat als een huis. Tegenstanders krijgen nauwelijks de kans om op de helft van Zwolle te spelen. Dat was ook het beeld van afgelopen zondag. Over het algemeen speelden de Blauwvingers op de helft van Feanster. Al gauw kon de eerste try gescoord worden.

Of het door de reis kwam of doordat de kick-off een half uurtje eerder was dan normaal, maar de Blauwvingers speelden nog niet volgens het uitgedachte gameplan. Dit resulteerde in een try tegen voor Feanster. Zwolle was wakker.

Door de vele penalty’s mee, kon Zwolle de druk op Feanter houden. Maar ook met kicks werd de back-three van de Friezen getest. Met resultaat. Zwolle speelde met groot veldoverwicht. Uiteindelijk capituleerden de Friezen en vonden de Zwollenaren het try-gebied van de tegenstanders. Ruststand: 20-5.

De tweede helft heeft RC Zwolle laten zien een team te zijn. De frustraties van de tegenstanders vierden hoogtij. De Zwolse hoofdmacht wilde vooral spel van de eerste helft voort te zetten en bleef gedisciplineerd het gameplan uitvoeren. De keren dat Feanster op Zwolse helft heeft kunnen spelen zijn op één hand te tellen. Zwolle bleef hard verdedigen. Maar het overgrote gedeelte van de wedstrijd was Zwolle op de helft van de tegenstanders te vinden. Er werd nog één try gescoord, waardoor ook het bonuspunt veilig was gesteld.

De wedstrijd werd uitgespeeld en na 80 minuten spelen, klonk het laatste fluitsignaal. RC Zwolle heeft weer een belangrijke overwinning in de pocket.

Man of the match: Martijn Kneepkens.

Volgende week speelt Rugby Club Zwolle de eerste ronde van de bekercompetitie tegen Spakenburg. Daarna wordt de competitie weer voortgezet met een wedstrijd tegen nieuwkomers in de derde klasse, The Big Stones uit Havelte.