RC Zwolle 2 geeft concurrent the Rams het nakijken

Zwolle – 3/2/2013

Na de winst op concurrent Pickwick Players uit Deventer moest het 2e van RC Zwolle het nieuwe jaar aantreden tegen the Rams uit Apeldoorn. Ook zij zijn concurrenten en winst op de Rams zou Zwolle nog een plek laten stijgen in de competitie. Een moeilijke opgave omdat er uit in Apeldoorn flink werd verloren. De heren van Zwolle 2 waren dus uit op revanche.

Beide ploegen gingen furieus van start, aan beide kanten werd er hard getackeld. Ook de rucks werden hard schoongeveegd. Apeldoorn kreeg de overhand en wist als eerste te scoren. Zwolle herpakte zich en vocht terug voor de gelijkmaker. Na een sterk opgezette ruck wist Zwolle via de lijn te scoren en zo stonden beide ploegen op gelijke hoogte. Apeldoorn zette pressie op de Zwolse verdediging maar door harde tackles wist Zwolle de Rams van zich af te houden. Ook Zwolle kreeg kansen maar ook de Rams hadden hun defensie goed staan. Naar een sterke break wisten de bezoekers wederom de voorsprong te nemen en stond het na een benutte conversie 5-12 in het voordeel van de Rams. De Zwollenaren gingen gretig op zoek naar de gelijkmaker. Apeldoorn zette pressie op de defensie van Zwolle maar door het sterke verdedigen kwamen the Rams er niet doorheen. Nadat the Rams een aanval wilden opzetten in de 22 van Zwolle wist de 2e center van Zwolle een interceptie te maken waardoor hij naar de tryline van de Rams kon sprinten. De conversie werd benut door de fly-half en zo gingen beide ploegen met een 12-12 gelijke stand de rust in.

De tweede helft begon Zwolle sterk en wist elke aanval van de Rams te stoppen door harde tackles. Zwolle zette meer druk op de Rams en kon na een mooie lijnbeweging de voorsprong pakken. De conversie werd benut en zo stonden de Zwollenaren 7 punten los van de Rams. De Rams lieten zich niet kennen en gingen met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Het spel ging over en weer en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Waardoor het er soms verhit aan toe ging.

Beide ploegen werkten hard om de bal en het waren de Zwollenaren die wederom wisten te scoren. De 2e center van Zwolle wist zijn 3e try van de dag te drukken na een mooie individuele actie. De conversie werd gemist en wat volgde waren 15 spannende minuten. Hierin werd er door beide ploegen door de voorwaartsen gespeeld. De Rams beukten op de 22 in op de verdediging van Zwolle maar die gaf geen krimp. Zowel de voorwaartsen en de lijn van de Rams kwamen niet door de verdediging heen van Zwolle.

Na 80 minuten kwam Zwolle als winnaar uit de strijd! Een zwaarbevochten en verdiende winst.

Eindstand: 24-12