De Dragons veel te sterk voor RC Zwolle 2

Hengelo – 17/3/2013

Na de zware pot tegen de nr.2 van de competitie, mocht het 2e van Zwolle zich opmaken om aan te treden tegen de nr. 3 van de competitie de Dragons uit Hengelo.

Met een groep van 12 man gingen we vol goede moed het veld op in Hengelo. De Dragons waren zo sportief om ons een speler uit te lenen dus met 13 tegen 14 konden we een leuke pot rugbyen.

Vanaf het begin voerde de Dragons druk op de verdediging van de Zwollenaren. Dit leidde al snel in een try voor de Dragons. Zwolle moest nog op gang komen maar daar hielden de Dragons geen rekening mee. Door sterk voorwaartsen werk wisten de Dragons hun lijn in stelling te brengen die wederom een try konden drukken. Zwolle was wat lam geslagen en daar wisten de Dragons gretig van te profiteren. Zwolle probeerde via de voorwaartsen terrein te winnen en kon af en toe een break maken. Helaas stuitte die vaak op de verdediging van de Dragons die als een huis stond.

Zwolle kreeg in de laatste 10 minuten kansen om wat meer druk uit te oefenen op de verdediging van de Dragons. Met man en macht vocht Zwolle om een try. Na een mooie break van de voorwaartsen van Zwolle wist de captain van Zwolle de verdiende try te drukken.

De tweede helft speelde Zwolle sterker dan in de eerste helft waardoor er goede tackles werden gemaakt. De scrums stonden goed en werden niet verloren ook de line-outs werden ook gewonnen. Ook in de aanval kon Zwolle meters maken maar kon dit helaas niet omzetten in tries. Hengelo daarentegen kon nog wel een paar keer de tryline vinden. Hierdoor werd de einduitslag 83-5.

Zwolle heef gevochten voor wat het waard was en kan trots zijn op de nieuwe aanwas die zich van hun goede kant lieten zien vandaag.

Deze week weer met z’n allen trainen zodat we zondag weer kunnen knallen tegen wederom een pittige tegenstander de nr. 1 De Duuvels uit Zevenaar.