RC Zwolle verliest pijnlijk van de hekkensluiter

Hengelo – 11/12/2011

Na twee goede wedstrijden tegen subtoppers, reisde heren 1 van Rugby Club Zwolle vol goede moed naar Hengelo voor een pot rugby tegen de Dragons uit Hengelo, de hekkensluiter van de competitie. Ondanks dat gegeven, moesten de punten nog wel even binnengehaald worden. Veel try’s deze wedstrijd, dat was de opdracht van de captain. Helaas is de hoofdmacht van Zwolle aanvallend nog niet op stoom. Als het dan verdedigend niet als een huis staat, dan wordt het knap lastig. Ook in Hengelo. En dat hebben de Zwollenaren geweten. Met 17-10 aan de broek, konden ze zonder punten terug naar de Hanzestad. En dat deed pijn.

De eerste 20 minuten van de eerste helft trok Zwolle aan het kortste eind wat betreft balbezit. En zonder bal kun je niet scoren. Dus er moest stevig verdedigd worden. Dit ging niet onverdienstelijk, maar af en toe lieten de Zwollenaren zich verrassen door de Tukkers. Tot twee keer toe kon de nummer 8 van de Dragons na een scrum doorbreken en de bal achter de tryline drukken. Uiteraard liet Zwolle dit niet ongestraft gebeuren en walste flanker Nevill Andrews over de verdediging van de Dragons heen. Dit zorgde voor een boost bij de blauwwitten, maar deze werd al snel de kop ingedrukt door, wederom, de nummer 8 van de tegenstanders. Ruststand van 17-5 voor Hengelo.

Tijdens de rust was het plan om orde op zaken te zetten. Harder verdedigen en de bal in bezit houden. Dat resulteerde inderdaad in veel meer balbezit en het spel vond ook meer plaats op de helft van de Dragons. Voldoende mogelijkheden om te scoren, maar ze werden niet gegrepen. Het lukte Zwolle nog eenmaal via 2de center Bas van Rooij. Het slotoffensief werd ingezet. Maar het geluk lag duidelijk niet aan Zwolse zijde. Wederom een blessure en ongelukkige beslissingen, zorgden voor de eindstand van 17-10.

Heren van Zwolle, komende week weer keihard trainen. Aanstaande zondag is het namelijk Super Sunday op sportpark Marslanden. Drie thuiswedstrijden. Laten we zondag Enschede thuis pakken. Die punten blijven in Zwolle. We kunnen het!