Rugbyclub Zwolle verrast de Wild Rovers

Zwolle – 4/12/2011

Na een weekend vrij moesten de heren van RC Zwolle 1 het opnemen tegen de nummer 3 van de competitie de Wild Rovers uit Doetichem.
De Wild Rovers zijn de promovendus in deze competitie en de grote onbekende voor Zwolle. De club uit Doetichem doet het erg goed in de competitie en heeft zich kunnen nestelen in de top van de competitie. In Doetichem werd Zwolle makkelijk aan de kant gezet dus de heren van Zwolle hadden wat goed te maken.

Zwolle begon sterk aan de wedstrijd  en liet met harde tackles en goede rucks zien dat ze de punten in Zwolle wilden houden. Door de druk van Zwolle waren de bezoekers continu aan het verdedigen en kwamen ze niet in hun spel. Ondanks de druk op de defensie stonden de heren uit de Achterhoek verdedigend hun mannetje. De aanvallen van Zwolle werden dan ook beantwoord met goed tackles.Maar Zwolle bleef druk zetten en de voorwaartsen en driekwarters forceerden enkele mooie breaks.

Na een goede line-out wisten de voorwaartsen van Zwolle via een goede maul over de tryline van Doetichem te komen. Hierdoor kon nummer 8 Arjan Scheve de eerste punten voor Zwolle scoren. De conversie werd gemist en zo stond het 5-0.
Zwolle bleef de eerste helft de bovenliggende partij en liet de Wild Rovers niet in hun gewenste spel komen. De scrums van Zwolle waren sterk en steady waar de Achterhoekers geen antwoord op wisten. Na wederom een sterke maul van Zwolle wist flanker Jeroen van Rooij de 10-0 te scoren. Met deze stand werd er ook gerust.

De tweede helft was het beeld niet veranderd Zwolle viel aan en Doetichem verdedigde. De Wild Rovers konden enkele breaks maken maar die werden goed afgestopt door de verdediging van RC Zwolle die vandaag weer als een huis stond. Ondermeer door harde tackles van Neville Andrews, Jos Ottens en Manus Wolters kregen de Wild Rovers geen kans om een aanval op te zetten.
Zwolle kreeg enkele kansen maar door kleine foutjes kon dit niet worden omgezet in punten. De Blauwvingers voerde de druk op bij de Wild Rovers maar met man en macht wisten de Achterhoekers Zwolle van de tryline te halen. Het duel begon de laatste 20 minuten nog feller en harder te worden. Dit resulteerde in enkele onvriendelijkheden aan beide kanten. Dit gaf maar weer eens aan dat het op het veld letterlijk en figuurlijk een strijd was. Uiteindelijk was het na bloed, zweet en tackles Zwolle die als overwinnaar uit de strijd kwam. Eindstand 10-0 man of the match Neville Andrews.

Een verdiende overwinning voor de Zwollenaren die hopelijk deze goede reeks door kan zetten. Kampioen kunnen we allang niet meer worden maar we kunnen laten zien, zoals vandaag, dat we wel degelijk een pot rugby kunnen spelen. Dus deze week weer met z’n allen hard knallen op de training zodat we zondag weer kunnen vlammen op het veld!It’s a tough season for all of us, but all we can do is keep fighting and showing character to the end of the season!