RC Zwolle wint belangrijke wedstrijd tegen Enschede

Zwolle – 18/12/2011

Na de pijnlijke nederlaag vorige week in Hengelo moesten de Blauwvingers het een en ander goed maken thuis tegen de Tukkers uit Enschede. Een lastige opgave omdat Enschede een sterk en fit allround team heeft en als enige in de competitie de Groningen studenten (de nog ongeslagen nummer 1) op een gelijkspel heeft kunnen houden.

Met een koud en wisselvallig weerbeeld als achtergrond begonnen de heren uit de Hanzestad de eerste helft. Hierin was het wat aftasten naar de tegenstanders toe en werd er over en weer aanvallen opgezet. Zwolle kreeg de overhand in de wedstrijd maar tegen alle verhoudingen in wist Enschede via oudspeler van Zwolle Oscar Ribberink de score te openen. Na een slordige fase van Zwolle wist de center van Enschede het gat te vinden in de verdediging van de Zwollenaren en kon zo de try drukken.
Zwolle toonde veerkracht  en ging vol de aanval in. De rucks werden steady neergezet zodat de driekwart lijn safe kon worden aangespeeld. Dit werd beloond met een mooie try voor Zwolle. Na een mooi opgezette aanval onder leiding van fly-half Daan van Rooijen werd 2e center Ian Mol aangespeeld en die vond het gat in de verdediging van de Tukkers. En met een 5-5 tussenstand werd er gerust.

In de rust gaf captain Jules Crooijmans aan dat we meer als een team moesten fungeren om de winst binnen te halen. Ook moesten we safe en meer steady rucks maken en dat dit ook de sleutel zou kunnen zijn voor de winst.De tweede helft gingen beide teams vol in de aanval waar er aan beide kanten alle zeilen bij moesten worden gezet om de tegenstander te stoppen. Beide teams tackelden er op los waarin Zwolle de overhand kreeg en steeds meer druk zette op de verdediging van Enschede. Zwolle werd feller en gretiger dan Enschede en haalde daar zijn voordeel uit. Veel rucks werden gewonnen door de Zwollenaren ondermeer door het goede spel en harde werk van oude rot Peter Steggink. De defensie van Zwolle stond weer als een huis en Enschede kwam er niet aan te pas om een aanval op te zetten.Door een prachtige scrum vanaf de de 10 meter lijn walste Zwolle met hun voorwaartsenpack over de tryline van Enschede waar No.8 Arjan Scheve de verdiende voorsprong kon scoren. De conversie werd knap geraakt en zo stond het 12-5 voor de Zwollenaren. Zwolle bleef pressie uitoefen op de defensie van de Tukkers maar die konden het Zwolse aanvalsgeweld nog keren met kicks en tackles.Na enkele goede breaks van ondermeer winger Thieu Heuijermans kwam Zwolle weer voor de tryline van Enschede te staan. Prop Manus Wolters trok de stoute schoenen aan en kwam uit de ruk rennen om door de verdediging van Enschede te breken en kon zo zijn try drukken. Zwolle hield grip op de wedstrijd en kon Enschede op hun eigen helft houden.

Na 80 minuten bleven de punten in Zwolle en kon er teruggekeken worden op een heerlijke pot rugby.Na een slecht optreden vorig week toont Zwolle veerkracht door dit belangrijke duel om nacompetitie te ontlopen winnend af te sluiten. Nu 2 weken geen rugbywedstrijd maar dat betekend niet dat de competitie is afgelopen. Dus kom gewoon trainen want er wachten ons in het nieuwe jaar nog 4 zware wedstrijden. De eerste is meteen een van de belangrijkste want dan moeten we naar directe concurrent Delfzijl. Dus geniet nog van de feestdagen en zorg dat we het nieuwe jaar weer gaan knallen!Â