winnaar goudenwisselsnor Stefan Beroeatwarin

Snorren van Rugby Zwolle brengen veel geld op

De heren van Rugby Club Zwolle hebben gedurende de maand november, ook wel Movember genoemd, hun bovenlip beschikbaar gesteld om aandacht te vragen voor de dodelijke ziekte prostaatkanker.

Vrienden, kennissen en teamleden hebben de rugbyersgesteund door geld te doneren.
Met deze actie heeft Rugby Club Zwolle €4309 opgehaald.

winnaar goudenwisselsnor Stefan BeroeatwarinTijdens Movember organiseerden individuele deelnemers, bedrijven, sportclubs, restaurants en cafés door het hele land hun eigen Mo competities en snorrenfeesten om op een leuke manier aandacht te besteden aan het goede doel. Dit jaar deden er ook veel rugbyclubs mee, waaronder dus ook Rugby Club Zwolle. Begin november zijn alle heren op de klassieke manier glad geschoren door barbers van Kapsalon Avantgarde. Deze officiële shave down was het startschot voor Movember. Vanaf dat moment mocht de snor niet meer afgeschoren worden. Vrienden, kennissen, collegaʼs en iedereen die het maar wilden horen werden benaderd om het groeien van de snor financieel te ondersteunen. De onderlinge strijd was groot. Wekelijks werden de snorren beoordeeld en was er een tussenstand van de opgehaalde bedragen per snor.

Dinsdagavond 29 november is Movember bij Rugby Club Zwolle afgesloten met de uitreiking van de ʻgouden wisselsnorʼ aan Stefan Beroeatwarin en de bekendmaking van het totaal opgehaalde bedrag. Met een groot applaus werd deze bekendmaking ontvangen. Samen brachten de rugbyers namelijk €4309 bijeen
voor prostaatkankeronderzoek dat wordt uitgevoerd door het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL).

De mobroʼs van Rugby Club Zwolle willen alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage.