Hanzeladies sterk tegenover RUS

Zwolle – 27/11/2011

Het was een herfstige zondagmiddag toen de Zwolsche dames begonnen aan hun warming-up voor de wedstrijd. Regen stortte op hun hoofden, maar dat kon ze niet deren – winnen zouden ze! Na het verlies van vorige week waren de dames er op gebrand op de winst in eigen huis te behalen.

De Zwolsche dames hadden dit keer een bijzondere opstelling: door blessures en afwezigen stonden sommige dames op een positie die zij niet erg vaak hadden gespeeld. De kick-off was voor Zwolle. Het spel werd direct pittig gespeeld door de dames en  de rucks werden snel en stevig opgezet. De voorwaarsten maakten met de pick-and-go’s goede meters op de helft van RUS. Vlak voor de tryline werd de bal uit de ruck gehaald door de scrumhalf (Ellen) en zij passte de bal naar Jette die deze keer als flyhalf was opgesteld. De bal werd snel de lijn in gepasst en door de overlap was er genoeg ruimte voor fullback Wietske om de aanval af te maken en binnen 10 minuten de eerste try te drukken. De conversie werd helaas gemist en na het fluitsignaal stelden de dames zich weer snel op op eigen helft voor de kick.

RUS had geen sterke kicker en de bal kwam maar net over de helft van de Hanzeladies. De bal werd snel opgepakt door flanker Paireen en zij maakte mooie voorwaartse meters door de verdediging van RUS heen. In de eerste helft domineerden Zwolle duidelijk en zijn er veel mooie runs geweest in de lijn en daardoor ook de nodige try’s gedrukt.

De tweede helft verliep in het begin iets stroever. Zwolle speelde zeker al 20 minuten op de helft van RUS maar kwam niet veel dichter bij hun tryline. RUS had de verdediging steviger staan dan in de eerste helft. Ook werden de eigen scrums van Zwolle niet altijd gewonnen. Vanuit de verloren scrum kwam de bal vrij voor RUS en hadden zij de ruimte om het over hun open-side de lijn in te spelen. Door de overlap was Zwolle er te laat bij om de laatste dame te dekken en te tackelen waardoor RUS de eerste en enige try van de wedstrijd kon drukken. De conversie werd gemist.

Zwolle werd weer op scherp gezet en binnen de kortste keren werden de try’s weer gedrukt. Ondanks de ongewone opstelling hebben de dames zich weer sterk weten neer te zetten in de eerste klasse. Eindscore: 57 – 5 voor de Hanzeladies. Aankomende zondag zullen de dames uit spelen tegen RC Delft.