Zwolle komt dichter bij de nr. 1

Delfzijl – 7/2/2011
De rugbyers van RC Zwolle zijn 2011 goed begonnen. De eerste twee wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Helaas werd er door het slechte weer vorig weekend niet gerugbyd, toen stond een belangrijke wedstrijd gepland tegen de Deventenaren, de nummer een van de competitie. Die wedstrijd is verplaatst naar 6 maart en dan zal de beslissing om het kampioenschap vallen.
Alle support is welkom!

Zondag moesten de Blauwvingers aantreden tegen het altijd lastige Phoenix uit Delfzijl. Zwolle ging met vijftien fitte rugbyers richting Delfzijl. Phoenix had voor een verassing gezorgd door in de competitie te winnen van koploper Deventer, dus Zwolle stond een zware pot te wachten. Na een gezellige rit langs herkenbare Hollandse landschappen kwamen we dan eindelijk 100 km voor de Deense kust aan in Delfzijl. Phoenix had een compleet team met  wissels en was van plan om ook tegen Zwolle te stunten en de punten in Delfzijl te houden.
Phoenix kwam agressief uit de startblokken en Zwolle reageerde daar in het begin slordig op. Nadat Phoenix al enkele malen probeerde om op de helft van Zwolle te komen werd Zwolle wakker en schakelde een versnelling hoger. Dit resulteerde in een mooie try van 1e center Bart van Maurik die via een mooie aanval het gat in de verdediging zag van Phoenix en zo de eerste vijf punten op het scoreboord kon zetten. De conversie werd geraakt en Zwolle ging verder met aanvallen. Phoenix probeerde grip te krijgen op de wedstrijd maar kon niet tot scoren komen. Een interceptie van 2e center Erik Gotje resulteerde in de 2e try voor Zwolle en dat gaf Zwolle nog meer zelfvertrouwen. De rucks van Zwolle werden goed verdedigd en ook de counterrucks werden gewonnen. Na een goede combinatie met de lijn en nr. 8 Arjan Scheve wist blindside wing Robert Geerdink de 3e try van Zwolle te drukken. Ook de conversie werd niet gemist en zo stond het 21-0 voor RC Zwolle.
De rugbyers van Phoenix lieten hun hoofden niet zakken en begon een tegenoffensief dat resulteerde in een try net voor het einde van de eerste helft.In de tweede helft was het Zwolle die nog meer de overhand kreeg en zich daardoor steeds meer bevond op de helft van Phoenix. Door het overwicht wist Jeroen van Rooij voor Zwolle een mooie try te drukken uit een line-out en de daaruit ontstane maul. Phoenix kon geen vuist meer maken en kon enkel verdedigen. Zwolle scoorde nog een try via scrum-half Bart van Rooijen na een mooie actie van de lijn en de voorwaartsen.Phoenix probeerde nog om aanvallen op te zetten maar werd elke keer in de weg gezeten door man of the match Gideon Smith, die hard tackelde en blijkbaar in zijn hoofd had geprent: tackle-hit-kill! Zwolle wist via prop Jos Ottens nog een try te scoren en daardoor werd de eindstand 5-40 voor de rugbyers uit Zwolle.

Een lekkere overwinning voor de Zwollenaren die laten zien dat ze een fit team hebben en met vijftien man ook fit genoeg zijn om wedstrijden met goed spel te winnen. Wel jammer dat er spelers niet bij konden zijn: wees er de volgende wedstrijd wel bij zodat jullie ook mee kunnen genieten van het rugby uit Zwolle!! We moeten nog vijf wedstrijden, in feite vijf finales, dus laten we elke wedstrijd dan ook met z’n allen zo spelen!