Wisseling van de das

Rugby Club Zwolle zit in in de lift. Zowel in aantallen leden als in kwaliteit! Na een succesvolle start van Heren 1 in de 1e klasse onder interim-coach Hans-Peter van Heusden zijn we er in geslaagd om een opvolger te vinden!

We zijn verheugd te kunnen melden dat Reinier Laurijsen voor minimaal de komende twee seizoenen zich wil verbinden als hoofdcoach van de heren van RC Zwolle. Met de komst van Reinier bouwen we door aan de volgende evolutie van de club. Onze doelstelling is rugby spelen mogelijk maken voor iedereen, hieronder valt ook de prestatiesport. Om onze jeugd en senioren voldoende uitdaging te kunnen geven om zich te blijven ontwikkelen en op een hoog niveau te spelen is de komst van Reinier zeer wenselijk.

Reinier is zelf een geboren rugbyer. Als turf begonnen bij Rugby Club Hilversum, waar hij zich ontwikkeld heeft tot jeugdinternational met deelname aan het EK onder 18. Als senior is hij bij de Utrechtse Rugby Club gaan spelen voor een aantal seizoenen met als slot een seizoen bij de Amstelveense Rugby Club. Zijn posities waren prop(LH) en hooker.

In de jeugd is Reinier al begonnen met training geven en coachen en eigenlijk hier niet meer mee gestopt. Bij de Utrechtse Rugby Club de cubs, junioren, colts en dames gecoacht. Vervolgens drie jaar de hoofdcoach van het 1e team van URC geweest waarin promotie naar de ere-klasse is behaald.

Kortom veel ervaring zowel als speler als trainer/coach. Ervaring die RC Zwolle gaat helpen in de ambities de komende jaren!

Reinier start per 1 augustus met de voorbereiding voor het seizoen 2022/2023 en nodigt alle spelers van RC Zwolle en daarbuiten uit om zich te komen bewijzen om deel uit te mogen maken van de selectie! De eerste training is donderdag 4 augustus.

Op de foto van links naar rechts Neville Andrews (Hoofd Technische Commissie), Hans-Peter van Heusden (interim-coach Heren 1), Reinier Laurijsen (Hoofdcoach Heren 1), Daan van Rooijen (Voorzitter RC Zwolle)

Als traditie van onze club en ter bevestiging van de overdracht geeft HP zijn clubdas aan Reinier en ontvangt HP een verse das.

We wensen Reinier heel veel succes en plezier toe bij RC Zwolle en danken HP uiteraard voor al zijn inzet, kennis en ervaring dit seizoen!

#TheZwolleWay