Steef’s Fantastic Fit Festival!

Benieuwd naar waar die rugby dames toch die ferme billen vandaan halen? Kijk je met fronsende wenkbrauwen naar de schouders van mannelijke rugby spelers? Doe dan deze zomer in de maand juli GRATIS mee met Steef’s Fantastic Fit Festival!

Steef’s Fantastic Fit Festival?

Ja. Want voor Stefan, rugbyspeler bij onze heren, is het geven van een slopende workout een feestje. Met een grijns op zijn gezicht galmt zijn harde stem over de grasvelden heen terwijl hij rugbyers én niet-rugbyers graag corrigeert in het uitvoeren van een workout. “Het gaat om techniek, niet om wie het zwaarst kan of wie het snelst door de oefeningen heen is. Dit is niet voor haantjes, dit doe je voor jezelf,” vertelt Stefan. “Ik word echt gelukkig als ik deelnemers zie zwoegen, zelfs vloeken dat hij/zij écht niet meer kan, maar dat ze dan toch hun eigen lat hoger weten te leggen,” voegt Stefan daar met een grijns aan toe. Hij is altijd vrolijk.

Word zo fit als een rugbyer!

Steef’s Fantastic Fit Festival is gesneden koek voor de huidige dames en heren van Rugby Club Zwolle. Elk jaar, vlak voor de nieuwe rugbycompetitie (start: augustus/september), start namelijk ‘preseason’. Preseason is een bekende term binnen de sportwereld, waarbij je je lichaam weer klaar maakt voor het komende seizoen. Dit houdt in: minder rugby tactiek, minder tackling, minder ball handling, a.k.a. minder directe rugby maar wel:

 • explosieve cardio
 • interval cardio
 • krachttraining
 • core stability

De workouts zijn afgestemd op het lichaam van een rugbyspeler. Niet zozeer vóór een rugbyspeler, maar om het lichaam ván een fitte rugbyspeler te krijgen. Denk aan: burpees, star jumps, (jumping) lunges, (jumping) squats, push up (clap), Spiderman push up, sit ups, planking, wheel flipping, interval training, sprints, beep test, duo-workouts, rope skipping en meer.

Deze workouts zijn vaak verdeeld over een circuit, waarbij je individueel of met je gelijkwaardige maatje (lengte/gewicht/fitheid) de oefeningen af loopt. Dat doe je dan in jog tempo, dus stil staan is er niet bij! Niet voor niets heeft menige rugbyspeler een haat-liefdeverhouding met preseason, onze Steef’s Fantastic Fit Festival. Want Steef’s Fantastic Fit Festival is misschien slopend, maar als het goed is kan de rugbyspeler daardoor straks een tegenstander slopen zonder zelf gesloopt te zijn ;).

Dit is de deal

 • 8x GRATIS een rugby preseason workout, bij ons genaamd Steef’s Fantastic Fit Festival
 • werken aan fitness, strength, core en uithoudingsvermogen
 • start: dinsdag 2 juli 2019
 • wanneer: elke dinsdag- en donderdagavond van 19.30u-21.00u (er zijn uiteraard ook ballen aanwezig voor een spelletje rugby)
 • waar: park De Wezenlanden te Zwolle
 • voor wie: rugbyers, niet-rugbyers, leden, niet-leden, ouders van rugbyers, broertjes en zusjes van rugbyers, alle leeftijden, beginners tot gevorderden (je pakt je eigen tempo, je eigen lat en evt. doe je de workouts met een gelijkwaardig maatje)
 • kledingvoorschriften: sportschoenen zonder noppen, waterflesje, sportkleding kort of lang afhankelijk van het weer

Meedoen?

Opgave of aanmelden is niet nodig. We zien je graag vrijblijvend verschijnen ;). Check hier alvast wat professionele rugbyspelers doen tijdens preseason: https://youtu.be/UsSJfYD8hCc

Welcome Sheldon

Meet the trainers