Rugby in een gemengd team: leuk of juist vervelend?

(Bron: NOS Jeugdjournaal, 10 juni 2019)
Duiken, rennen en tackelen: op het strand van Hoek van Holland ging het er dit weekend ruig aan toe tijdens een groot rugbytoernooi van rugbyclub The Hookers. Ze hopen de sport populairder wordt bij jongens en vooral ook bij meisjes.

Gemengde teams

Omdat weinig mensen rugby spelen, zijn er vaak gemengde teams. Jongens en meisjes spelen samen. Maar meisjes stoppen er vaak mee als ze ouder zijn. Deskundigen denken dat meisjes rugby soms te ruig vinden als er ook oudere jongens meedoen. Daarom hopen ze dat meer meisjes op rugby gaan. Dan kunnen ze aparte jongens- en meisjesteams maken.

Juist leuk

Toch zeggen de kinderen op dit toernooi dat ze het juist leuk vinden om samen te spelen: “Tegen een jongen durf ik veel harder te gaan dan tegen een meisje,” en “Het is gewoon leuker in een gemixte groep.”

Lees het originele artikel hier.

Meedoen?

Heb jij, of heeft jouw zoon/dochter de leeftijd van 5 jaar of ouder bereikt? Dan kan hij/zij rugby ook eens uitproberen! Kijk in het hoofdmenu bij ‘Onze Teams’ naar de juiste leeftijdscategorie en eventueel bij onze Lidmaatschappen . Zien we jou binnenkort op training?

Welcome Sheldon

Meet the trainers