Development Nieuws Rugby Nederland (1)

Rugby Nederland heeft de missie om verenigingen te ondersteunen en te versterken. Hierbij wordt gestreefd naar gezonde clubs met een gevarieerd aanbod. Via deze maandelijkse nieuwsbrief willen we bestuurders, trainers/coaches, scheidsrechters en vrijwilligers informeren over verschillende zaken. Verenigingsondersteuning, player welfare, opleidingen, veilig sportklimaat, introductie en behoud van leden zijn belangrijke onderwerpen.

Kick-off walking rugby

De OldStars familie is weer groter geworden! Op zaterdag 1 juni is er namelijk een start gemaakt met OldStars walking rugby. In aanwezigheid van een aantal verenigingen is er door het Ouderenfonds en Rugby Nederland uitleg gegeven over de spelregels en het opstarten van walking rugby bij de vereniging. Ook is er kort ingegaan op verantwoord bewegen in deze tak van sport voor ouderen door docent Bart Logchies.

Een aantal enthousiaste ouderen liet met plezier zien wat OldStars walking rugby is. En dit enthousiasme werkt aanstekelijk! De komende maanden gaan de eerste verenigingen van start met OldStars walking rugby. Deze verenigingen worden ondersteund door de Rugby Nederland en het Ouderenfonds. Ben je benieuwd hoe walking rugby bij jouw vereniging gestart kan worden? Neem dan voor meer informatie contact op via info@oldstars.nl of development@rugby.nl

Meldpunt veilige sport

De website www.centrumveiligesport.nl is geopend. Daarop kunnen mensen terecht, die vermoedens hebben over grensoverschrijdend gedrag in de sport. Het meldpunt Centrum Veilige Sport heeft onder meer een chatfunctie. De website bevat ook informatie over preventief beleid op terrein van grensoverschrijdend gedrag en integriteit.

“Het is cruciaal dat meer mensen over dit onderwerp durven te praten”, licht Emiel Krijt, namens NOC*NSF verantwoordelijk voor het project, toe. “En dan niet alleen de slachtoffers zelf, maar vooral alle andere mensen die vermoedens hebben van seksuele intimidatie en misbruik.”

Meer info? Check hier de website.

High Tackle Sanction Framework

World Rugby is met aanvullende informatie gekomen rondom de hoge tackle en de daarbij behorende sancties van de referee. Player Welfare staat hoog op de agenda om te zorgen voor een veilige sport voor alle spelers. Via deze documenten is er meer informatie te vinden en de volledige informatie vanuit World Rugby vind je hier.

Rugby Coach 3 en Trainer/Coach 4

Medio september zullen de opleidingen voor niveau 3 en 4 weer starten, Ben je toe aan de volgende stap in je ontwikkeling, lees dan de volgende informatie en schrijf je in.

Rugby Coach 3 wordt jaarlijks gegeven door Rugby Nederland. In de webshop kan je meer informatie vinden om je in te schrijven.

Trainer Coach 4 is een generieke opleiding die gegeven wordt door NOC*NSF in samenwerking met Rugby Nederland. Hier kan je meer informatie vinden. Voor verdere informatie kan je ook altijd contact opnemen met opleidingen@rugby.nl. 

Campagne Women in  Rugby

Kun je ons vinden?

Opendag 5 september!