Traject Vertrouwenspersonen van start

Een sportclub is meer dan een vereniging of stichting waar een sport wordt beoefend. Een sportclub bestaat uit een groep mensen van verschillende leeftijden, karakters, meningen en normen en waarden. Het is een cultuur op zich. En op het moment dat er steeds nieuwe leden bij komen en ook weer vertrekken, verandert die cultuur continu.

Zo ook bij Rugby Club Zwolle. Ook binnen onze club gebeurt er niet alleen een hoop op het veld, maar ook naast het veld en buiten het competitieseizoen om. Zowel online als offline. Er gebeurt een hoop in groepsapps, relaties onderling, tijdens trainingen, onderweg in de auto naar een wedstrijd, tussen rugby-ouders, in de kleedkamer of zomaar op straat wanneer je ineens een clubgenoot tegenkomt. En terwijl al deze gebeurtenissen en ‘stromingen’ plaatsvinden, kan er wel eens onenigheid ontstaan. Een stribbeling. Een misverstand. Een miscommunicatie. Ongewenst gedrag. Intimidatie. Of gewoon dat iemand even zijn/haar ei kwijt wil.

Rugby Club Zwolle wil haar eigen cultuur ‘The Zwolle Way‘ beschermen en haar clubgenoten graag een klankbord geven hiervoor. Het bestuur heeft dit onlangs opgepakt en is een project gestart met 5 personen die nauw betrokken zijn bij de club en die interesse én potentie hebben tot het worden van vertrouwenspersoon van onze club. De officiële naam van deze functie is VCP. Zij zullen aanspreekpunt zijn, van advies tot actie en van kritiek tot een luisterend oor.

Deze 5 personen zullen binnenkort een training starten hiervoor, via Rugby Nederland. Zodra dit traject is afgerond wordt iedereen hiervan op de hoogte gebracht.

Kun je ons vinden?

Opendag 5 september!