Hanzeladies-Alkmaar

Hanzeladies sterker in ‘moddergevecht’

Alkmaar – 11/11/2012

Afgelopen zondag vertrokken de Zwolsche dames ’s ochtends met frisse moed naar Alkmaar. Na de winst op Delft thuis vorige week, hebben de dames de smaak van overwinning weer goed te pakken!

De Hanzeladies hadden aardig wat dames op andere posities staan dan normaal. Maar dat maakte het des te meer een uitdaging om met de winst naar huis te gaan. Het fluitsignaal klonk en binnen twee minuten werd het blauw-wit verruild voor blauw-bruin. Het veld van Alkmaar was vrij modderig en de dames waanden zich in een moddergevecht met de tegenstandsters.

De Alkmaarse dames, die blijkbaar gewend waren aan het moeras-like veld, begonnen sterk en wisten al vrij snel hun eerste try te drukken. De conversie werd gemist. Dit schudde Zwolle goed wakker en wisten zich goed te herpakken. Uiteindelijk door hard werken van de voorwaartsen en de vele meters die gemaakt konden worden met de lijn, wist Gerona de eerste try voor Zwolle te drukken. Helaas werd de conversie van Ellen gemist. De beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en dat maakte de wedstrijd spannend om naar te kijken.

Zwolle ging de rust in met gelijkspel. Met gelijkspel namen de dames niet genoegen en er de koppies werden de juiste kant weer opgezet.

De eerste helft lukte het Alkmaar nog wel om terrein te winnen, maar in de tweede helft stonden de Zwolsche dames dit niet meer toe. Zij domineerden de scrums en line-outs en zorgden dat Alkmaar volledig uit haar spel raakte. Zo vielen er ook gaten in de verdediging en kon Wietske een break maken. Zij sprintte vanuit Zwolsch 22-gebied naar de tryline van Alkmaar en wist daar de tweede try voor Zwolle buit te maken.

De Hanzeladies hielden zich aan het gameplan en speelden duidelijk volgens plan. De Alkmaarse verdediging brokkelde steeds verder af.  Door de vastberadenheid van Zwolle en gebrek aan doeltreffende verdediging van Alkmaar, kon ook Anja een try drukken. De conversie van Ellen was dit keer ook raak. Eindstad: 5 – 17 en de Hanzeladies namen de winst, zoals bedoeld, mee naar huis. Als Diva gekroond: Anja en als Muts: Freddie.