Hanzeladies doen goede zaken

Leeuwarden – 17/10/2010

Vandaag speelden de Hanzeladies om de 3e of 4e plek in de competitie. Met 18 speelsters was het gelukkig snel warm in de, voor onze komst bibberkoude, kleedkamer langs het Friese veld.

Door de captain en coach was vooraf besloten vandaag wat risico te nemen in de lijn. Zij hebben de speelsters op een creatieve manier door elkaar gehusseld om te kijken of deze opstelling zou werken. Na de warming up, waarbij we door de vreselijk gladde bal ons zelfvertrouwen in de passes wat waren kwijtgeraakt, gingen we, na een peptalk van Sylke, vol goede moed het veld op. Hoewel de dames van Leeuwarden imposante tegenstanders zijn, konden de voorwaartsen van de Hanzeladies keer op keer meters maken. Ook in de scrum en de line-out wisten we regelmatig de bal te roven. Ondanks de nieuwe posities voor een aantal dames in de lijn en de wissels met onervaren speelsters knalden de Hanzeladies het veld over. Er was dan ook geen aanleiding om tijdens de wedstrijd de nieuwe opstelling aan te moeten passen.

Tactisch hebben we echter niet alle mogelijkheden benut. Vaak zagen we pas te laat de gaten in de verdediging van Leeuwarden. Ook hadden we de neiging om op eigen houtje acties in te zetten, wat een paar keer resulteerde in een try, maar soms ook tot balverlies heeft geleid. Maar voor de toeschouwers was al snel duidelijk dat de Hanzeladies tijdens deze wedstrijd de leiding hadden. Het grootste deel van de wedstrijd heeft zich namelijk op de helft van het team uit Leeuwarden afgespeeld.

Met een eindstand waar we trots op kunnen zijn: 38-0, sluiten we de eerste helft van dit competitieseizoen af.

Op naar de volgende wedstrijd!  (datum: 4 november, tegenstander is op dit moment nog niet bekend).