Hanzeladies_on_tour

Hanzeladies on tour in Praag!

Praag – 22/4/2011
Het was half vier ’s nachts toen de Hanzeladies uit Zwolle vertrokken richting het Rotterdamse vliegveld om op tour te gaan naar Praag. De dames troffen elkaar in Rotterdam op het vliegveld en de kleine oogjes verraadden dat het een korte nacht was geweest voor velen. De tourcommissie liet er geen gras over groeien en ze startten de tour officieel op het vliegveld. Alle dames werden geridderd door de commissie en ontvingen de daarbij behorende ‘gadgets’: het tourshirt met de opdruk ‘Cause we got the balls AND te boobs’, een plastic zwaard, een zangboekje en een kaartje met de taakomschrijving voor het weekend. Namen als ‘de Drankzuchtige’, ‘Groot keelgat’, ‘de Beresterke’, ‘de Korte’ en ‘de Welwillende’, lieten weinig aan de fantasie over. De dames werden gecomplimenteerd! Elke dame kreeg ook een taak toegewezen voor het weekend, zo moest ridder de Welriekende iedereen controleren of de andere ridders zich wel aan de afspraken hielden voor het weekend.

Om 11 uur ’s ochtends kwamen de dames aan in het hostel in Praag; te vroeg, dat wel. En wat doe je als je tijd over hebt…? Sightseeing! En de ladies houden natuurlijk van hun kunst en cultuur… Dus de ridders in de dop gingen hun kuitspieren trainen op weg naar een kasteel ergens boven op een te hoge heuvel, in een te warme zon. ’s Avonds was het plan om samen met de rugbymeiden van het Praagse team te eten; echter kwamen er maar twee opdagen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Hanzeladies_on_tour

Zaterdagochtend was het weer redelijk vroeg dag en moesten de Hanzeladies zich mentaal en fysiek voorbereiden op een 10 a side potje tegen de Tsjechische rugbydames. De spierpijn in de kuiten werd er tijdens de warming-up uitgelopen en de taak  was duidelijk: WINNEN! Het was even wennen voor de dames om 10 a side te spelen, maar naar een rommelige start hebben de dames laten zien wat ze het best kunnen samen; rugby spelen. Er is hard getackeld en er zijn mooie meters gemaakt door de lijn. Eindscore: 56 – 0 voor de Hanzeladies; een indruk die de Oost-blok-dames niet snel zouden vergeten! De rest van de middag hebben de dames genoten van een mooi potje mannenrugby, bier en de zon.

Elke tour zijn er zogenaamde tourvirgins; dames die voor het eerst mee gaan op tour. Dit jaar werden zij in aluminiumfolie gerold, als zijnde harnas, en moesten op het veld (voor publiek!) tegen elkaar battelen met het plastic speelgoedzwaard. Genade werd er niet gegeven en al snel vlogen de dames en stukken aluminiumfolie het veld over.

Zondagochtend was het weer vroeg dag en verlieten de dames Praag; een onuitwisbare indruk achterlatend.
‘Cause they got the balls AND the boobs!