Heren 2 pakt volle winst

Havelte – 7/11/2010
Het tweede kon weer een keer een uurtje langer uitslapen op zondag, een keer geen wedstrijd op hetzelfde veld als het eerste. Tijdens het verzamelen bleek dat het 2e team uitgebreid kon worden met spelers uit het eerste. Het veld in Gorredijk (de Wrotters) was afgekeurd dus met negentien man naar Havelte voor de eerste wedstrijd van een tweeluik tegen de Big Stones.

Snel na de kickoff werd duidelijk dat we de Big Stones konden pakken en werd de eerste try gedrukt. Door dit besef sloop er enige verslapping in het spel van Zwolle en konden ook de Stones hun eerste try gevolgd door een conversie scoren. Voor halftime konden beide teams nog twee keer een try scoren maar door de conversies konden de Big Stones de tweede helft met een voorsprong beginnen: 19-15.

Tijdens de rust werd geconstateerd dat de conditie van de Big Stones niet in de buurt komt bij die van Zwolle en dat het hierop gewonnen kon worden. Na een wat twijfelachtig begin bleek deze constatering juist. Mede door de eerste en tweede try van Jaap Fris en een mooie conversie van Erik Venhuizen kwam Zwolle op voorsprong en kon deze snel uitgebreid worden. Door een aantal goede tackels in de Zwolse verdediging kwamen de Big Stones niet meer aan scoren toe en werd er afgefloten bij een eindstand van 19-32.

Aanstaande zondag weer tegen de Big Stones maar dan in Zwolle!