RC Zwolle 1 speelt Phoenix vleugellam

Zwolle – 23/10/2011
Zwolle had wat recht te zetten na de verloren partij van vorige week in Enschede. Helaas voor de mannen uit Delfzijl, fungeerden zij als rode lap voor de briesende mannen van de hoofdmacht van RC Zwolle. Na 80 minuten konden ze zonder punten terug naar huis. Eindstand: 90 – 0.

Tijdens de eerste helft werd er door beide partijen bij vlagen heel goed spel vertoond. Het was echter Phoenix dat hun verdedigende kwaliteiten moest laten zien. Want de Zwollenaren waren met goed aanvalsspel veel tijd op de helft Phoenix. Met goed fasespel door de voorwaartsen kon de ruimte in het aanvalsspel van de backs gezocht worden. Dat resulteerde in mooie try’s van wing Wessel Achterberg.
Manus Wolters en Jeroen van Rooij drukten ook hun stempel op de wedstrijd door de bal achter de tryline te drukken. Door het stevige verdedigen van Phoenix bleef de score in de eerste helft beperkt tot vier try’s, maar dat stilde de honger van de blauwvingers niet.

De tweede helft was voor de aanwezige supporters een helft om lekker warm te blijven. Maar liefst tien keer mochten de handen op elkaar. Een helft die bijna alle veertig minuten plaatsvond in de helft van Phoenix en een helft met mooi uitgevoerde moves van de backs, sidesteps van voorwaartsen en een kick met chase door prop Rene Tonn, maakte het een aantrekkelijke helft voor de mensen aan de zijlijn. De try’s werden gescoord door Thijs Jansen, Bas van Rooij, Jeroen van Rooij, Stefan Beroeatwarin, Jos Ottens en Thieu Heuijermans. Daan van Rooijen maakte de score compleet door 10 van de 14 conversies raak te schieten.
Iedereen pikte een graantje mee, maar voorop staat dat de overwinning een goede en gedisciplineerde teamprestatie is. Iedereen bleef geconcentreerd en voerde zijn taken uit.
Man of the match: Manus Wolters

De weg naar boven is ingezet. Aanstaande week zal er op het veld en in het krachthonk van RC Zwolle weer keihard getraind worden. Want volgende week krijgt RC Zwolle bezoek van RC Groningen 2. Wederom een directe concurrent en een team dat de punten niet zomaar weggeeft. Kick off is om 14:30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd, om 13:00 uur, gaan de mannen van RC Zwolle 2 de strijd aan met RC Greate Pier. So, support your local rugby club! Â