Swolle bezwijkt onder druk van Gallië

Zwolle - 21/10/2012

Vandaag thuis tegen Obelix 2, het studententeam van Nijmegen. We hebben twee weken niet hoeven spelen, dus we hebben opgekropte energie die eruit moet!! Dat was voor de wedstrijd goed te merken. Iedereen was er klaar voor!

Helaas kwam niet iedereen opdagen (Hall of Shame: Guus en Gideon), dus stonden we met 13 man tegen 20 van Obelix. Ze waren zo vriendelijk twee spelers uit te lenen. En dit keer geen nieuwelingen, maar ervaren heren. 15 tegen 15 it is, war is on!!

De eerste helft begon erg goed, op beide helften. Dat de eerste 20 minuten geen try werd gescoord, was een teken dat het mooi gelijk op ging. Er werd hard gestreden, goed getackled maar ook fair gespeeld. Uiteindelijk kwam de bal als eerst over de lijn bij RC Zwolle, met conversie. Maar ook wij wisten de bal over de lijn te krijgen. Helaas vielen er nog 3 bij ons. Met een opgeheven hoofd gingen we de rust in, we speelden lekker.

Obelix had het voordeel van wisselspelers, en die werden in de tweede helft goed benut. Kennelijk hebben ze de film van Asterix en Obelix gezien afgelopen vrijdag, met toverdrank! Ze vielen vaak aan, en kwamen ook zo vaak door. In de tweede helft speelden wij echt minder goed. De verdediging was vooral erg slordig. We moeten de komende tijd aandacht geven aan de ‘line of defense’. Wederom aan de bak.

En wederom ervoor zorgen dat we een volledig team op het veld krijgen!

Eindstand: RC Zwolle 22 – Obelix 53

Tryscoorders RC Zwolle: Martijn, Joop, 2 van de geleende spelers, 1 conversie van Kees