RC Zwolle 2 verliest ruim van de Big Bulls

Zwolle – 25/9/2011

Met een lekker zonnetje in de lucht waren het de heren van het tweede van Zwolle die mochten beginnen op het mooiste rugbyveld van Nederland.
De rugbyers van het tweede van Zwolle moesten het vandaag opnemen tegen het tweede team van de Big Bulls uit Almelo. De Zwollenaren waren de competitie ,ondanks een verlies, goed begonnen en wilde deze lijn vasthouden.

De Big Bulls begonnen meteen sterk aan de wedstrijd. Waar Zwolle nog zoekende was waren het de Big Bulls die het initiatief namen in de aanval. Hierdoor viel er in het eerste kwartier 2 try’s voor de Big Bulls. De Big Bulls oogde fit en sterk en wisten vaak door de verdediging van Zwolle te komen. Zwolle wilde zich herstellen van de try’s maar ging slordig om met de kansen. De Big Bulls strafte de fouten aan Zwolse zijde af door nog een try te scoren. De kicker van de Big Bulls had een goede dag want hij scoorde de daaropvolgende conversie.
Zwolle kreeg wat meer grip op de wedstrijd en speelde een tijd op de helft van de Big Bulls maar kon dit niet omzetten in try’s. De Big Bulls wist voor rust nog een vierde try te drukken en zo ging men de rust in met een 0-28 achterstand.
Captain Jeroen Pool wees de heren van het tweede op hun taken en dat de lijn meer gebruikt moest worden. De tweede helft begon Zwolle sterk met enkele goede breaks van de lijn. Dit leidde nog niet tot de gewenste try. Het spel ging gelijk op en beide teams kregen enkele scoringskansen maar die werden niet benut. De Big Bulls scoorden de eerste try van de tweede helft en ook de conversie werd benut.
Zwolle liet zich niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de verdiende try. Na een goede break van de lijn konden de voorwaartsen van Zwolle heerlijk op de defensie van de Big Bulls in knallen. Dit leverde een mooie try op gescoord door nieuwkomer Jack Lawerman die ook nog de conversie verzilverde. Zwolle probeerde een tweede try te forceren maar door slordigheidjes kon er niet gescoord worden. Wel werd er nog een penalty gescoord door Zwolle.
De Big Bulls zette in de slotfase nog aan en kon zo nog  tweemaal scoren waarop de eindstand 10-52 werd. De heren van het tweede maken zeker progressie zowel in de lijn als bij de voorwaartsen. Dit stemt tot tevredenheid en  nu is het alleen nog maar wachten op een overwinning die er zeker zal komen!

Volgende week weer knallen tegen de studenten uit Groningen laten we hier de eerste overwinning halen heren!!