Zwolle 2 pakt overtuigend eerste punten!

Zwolle – 3/10/2010
Op deze zomerse dag in oktober werden twee rugbywedstrijden gespeeld op sportpark Marslanden. Het tweede van Zwolle speelde eerst tegen het combinatieteam Feanster (Heerenveen) / Groningen 3, dat tijdens de wedstrijd ook wel ‘Noord’ werd genoemd. Dankzij een sterke groei van nieuwe leden en het blijvende fanatisme van oude rotten was het team wederom goed gevuld. Na enige tijd aftasten, werd de score door Zwolle geopend. Na de eerste try stond Zwolle 2 een poos op eigen helft te verdedigen. Het is goed te zien dat het team niet week onder deze druk, maar terug kwam en nog voor de rust een paar keer scoorde.

Na de rust was het meer van hetzelfde: in een aantrekkelijke pot trok Zwolle wat scoren betreft steeds aan het langste eind. Een kleine domper was dat de lijn van ‘Noord’ toch één keer doorbrak, waardoor de uiteindelijke stand op 42-5 uit kwam. Hierdoor is de eerste overwinning van Zwolle 2 dit seizoen een feit. Gezien de goede ontwikkeling van de nieuwe spelers en het vertoonde spel als team kan worden verwacht dat er de komende weken een sterke opstelling en meer overwinningen volgen. Misschien volgende week al? Volgende week 10 oktober moet Zwolle op bezoek bij de ijsselburen Deventer, voor een andere “double bill” van zowel het eerste als het tweede team.