Foto650-CXYUIBBY

Zwolse rugby heren pakken punten tegen Haarlem

De Zwolse rugby heren spelen na het kampioenschap van vorig jaar, dit seizoen in de 2e klasse. Met een nieuwe trainer en een ambitieuze groep heeft Zwolle zich goed voorbereid op dit seizoen.

Zware trainingen, op een tactisch hoger niveau, zijn afgewerkt en is de competitie begonnen, met als doelstelling klasse behoud.

Vooraf waren de meest waarschijnlijke directe concurrenten vastgesteld en waren de speeldagen waarop moest worden gepiekt, met dikke letters in de agenda’s gezet.
Met de eerste winst op directe concurrent Rush in de eerste wedstrijd, had de start niet beter kunnen zijn. De wedstrijden hierna lukte het steeds net niet om de punten mee naar huis te nemen, maar kon al wel een goede ontwikkeling in het spel worden waargenomen. Het moest er een keer uitkomen was de stellige overtuiging van de groep en de technische staf.

Nadat het tegen RC Spakenburg net niet lukte, had RC Zwolle zondag een thuiswedstrijd tegen RFC Haarlem om het opnieuw te proberen. RFC Haarlem al jaren een betrouwbare middenmoter in deze klasse, werd vooraf als een moeilijke tegenstander ingeschat en de spelers wisten dat het zwaar zou worden. Zwolle kwam eerst op achterstand, maar het was het al vroeg in de eerste helft dat Bart van Rooijen een mooie try kon drukken pal voor het clubhuis, waardoor RC Zwolle op gelijke hoogte kwam.

Met een strakke defence en harde tackles van het hele team, dwong Zwolle een veldoverwicht af en de wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Doordat RC Zwolle geen fouten maakte en veel druk zette op de tegenstander moesten de kansen van zelf komen. Dit resulteerde in een aantal penalty kicks, welke keurig werden verzilverd door Daan van Rooijen, en kon Zwolle uitlopen op Haarlem en gingen verdiend met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft werd de druk van RFC Haarlem steeds groter en was het voor RC Zwolle zaak om georganiseerd te blijven spelen. Gedurende de wedstrijd deden zich voor beide teams kansen voor en liep de score gelijk op waarbij RC Zwolle nipt de voorsprong hield. Met een stand van 16-15 tegen het einde van de wedstrijd, was het ongekend spannend voor spelers EN Publiek. Kon RC Zwolle deze wedstrijd winnen en de broodnodige punten pakken ? Met een laatste penalty kick werd de eindstand bepaald op 19-15 voor Zwolle en na het eindsignaal was de ontlading dan ook groot bij de spelers en supporters van Zwolle; WINST !

Vanaf de zijlijn heb ik, en ik niet alleen, genoten van deze spannende wedstrijd en de inzet en verbetenheid van de spelers van RC Zwolle. Keep up the good work!!!