Een geduchte tegenstander

Afgelopen weekend ging Zwolle eropuit naar het noorden, zijn tegenstander Drachten; Waar veel historie en emotie aan kleeft, een geduchte tegenstander die al enkele jaren meedraaien boven in de 3de klasse.

Drachten begon snel en nam een prima veldpositie in met fasespel en maakte goed gebruik van de wind in de rug. Zwolle was sterk in de verdediging en bleef zijn mannetje staan. Door een stabiele ‘setpiece’ kwam Zwolle in de wedstrijd en wist precies wat ze moest doen. Een goede lijnbreak door Jermaine, leverde een één tegen twee situatie op waar Martijn goed in zijn support was en scoorde onder de palen, 0-7 voor de bezoekers. De thuisploeg kwam hard terug, de druk voor de eerst volgende punten was hoog. Maar daar waar gecontroleerd spel nodig was, begonnen beide teams onnodig fouten en overtredingen te maken. Zwolle herstelde zich als eerste en pakte meteen door met een serie van goede en snelle ‘ruckfasen’ dat eindigde met een strakke pass van Arjan naar Neville die scoorde naast de palen. 0-14. Enkele minuten later, door een sterke loopactie van Daan, zorgde hij voor een gemiste tackle in het open spel en dit leverde weer een try voor Martijn op. Zwolle was ‘On Top’ 0-19. Met 10 minuten te gaan in de eerste helft, gaven de Drachtenaren alles. Zwolle werd daardoor weer geparkeerd in zijn eigen helft. Met een goede organisatie en hard en laag tackelen forceerde Zwolle net genoeg fouten bij de tegenstander, waardoor de Zwollenaren de stand 0-19 wist te behouden bij rust.

In de tweede helft werd van beide kanten goed en open rugby gespeeld.

Door een counter ruck van Zwolle, pakte Thieu de bal op en glipte door de vingers van de spelers van Drachten en scoorde een try. 0-26 Dit was een echt hartbrekend moment voor Drachten, maar ze gaven niet op en bleven komen. Zwolle probeerde gebruik te maken van de wind om veld positie te veroveren. Een slordige kick terug van Drachten gaf ruimte in open play die werd benut door een briljante loopactie van Laury voor een één op één try. 0-33

Zwolle bleef in de ‘drivers stoel’ en forceerde, door hun snelle spel, een volgende try gescoord door Martijn. 0-40

Hierna was het duidelijk, Drachten had alleen één ding in zijn hoofd en dat was een stukje trots. Ze gooiden alles tegen de Zwolle verdediging aan. Een over enthousiaste en onbenullige actie door één van de Drachtenaren resulteerde in een gele kaart. Zwolle zocht hét eind signaal, maar Drachten lijkt nog steeds gedreven om te scoren. En dat lukte ze met een laatste actie. 7-40

De scheidsrechter heeft een harde en taaie pot in goede banen weten te leiden. Verder hebben Drachten en Zwolle samen een mooie rugby sfeer verzorgd. Complimenten aan beide teams.

Zwolle speelt deze week thuis tegen Deventer. Kick Off is om 12.00 uur. Met hopelijk net zulk mooi weer als afgelopen week. En met een positieve uitslag voor het thuisteam!

Na de wedstrijd is in het clubhuis van RC Zwolle live om 14:00 uur de kwartfinale Ierland – Argentinië te volgen op groot scherm! Gevolgd door Australië – Schotland om 17:00 uur.