teamfotojpg

Hanzeladies kampioen 2e Klasse!!

Middelburg – 27/03/2011

De Zwolse rugbyvrouwen (De Hanzeladies) zijn weer een titel rijker. Na het glansrijk binnenhalen van de titel in de tweede klasse noord, zijn de vrouwen nu ook landelijk kampioen van de tweede klasse. In een strijd over twee wedstrijden rekende de Zwolse formatie af met Oemoemenoe (Middelburg/Dordrecht), de kampioen van de tweede klasse zuid.
teamfotojpg

Vorige week werd de eerste wedstrijd op Zwolse bodem met 17-7 gewonnen door De Hanzeladies. Met deze voorsprong in het achterhoofd vertrokken de Zwolse rugbyvrouwen zondag in de vroege ochtend naar Middelburg. Daar werden zij opgewacht door de dames van Oemoemenoe, die gebrand waren op revanche. Door enkele zieke speelsters betrad Zwolle het veld met veertien in plaats van vijftien dames. Desondanks werd door Yvonne van ‘t Oever van De Hanzeladies binnen tien minuten de eerste try gedrukt, na een fantastische break van Nikee Soesan. Helaas werd de conversie gemist. Na twintig minuten spelen maakte Oemoemenoe de eerste try (7-5), gevolgd door een tweede try (14-5). Hiermee werd de eerste helft afgesloten.
De Zwolse vrouwen begonnen met opgeheven hoofd aan de tweede helft. Er werd hard gestreden door de veertien speelsters. Ondanks dat de thuisploeg try nummer drie scoorde (21-5) hield Zwolle de moed erin. En het harde werken werd beloond. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kon Youki Erdkamp de bal achter de palen drukken. En Ellen Vos schoot de conversie zonder moeite tussen de pallen door, waardoor de eindstand 21-12 werd.
De wedstrijd in Middelburg ging weliswaar verloren, maar het kampioenschap was binnen! Ondanks de zege van Oemoemenoe kwamen de Zwolse rugbyvrouwen feestend het veld af.