josjpgklein

RC Zwolle temt de Big Bulls!

Zwolle – 20/03/2011
Met een heerlijke zon schijnend op het mooiste Rugbyveld van Nederland trad de hoofdmacht van RC Zwolle aan tegen het altijd sterke Big Bulls uit Almelo. De uitwedstrijd werd in Almelo nipt verloren en was een ware thriller. Dat beloofde dus een lekkere pot rugby te worden in het zonovergoten Zwolle.

Meteen na de Kickoff bleken beide teams er voor de volle 100% voor te gaan, de rucks en tackles werden er lekker ingekletst. Ondanks dat het er soms wat slordig aan toe ging werd er toch met veel hartstocht en felheid gespeeld door beide teams. Zwolle begon sterk en was in het begin de bovenliggende partij. Dit resulteerde in vele scoringskansen maar de verdediging van de Bulls stond goed. Uiteindelijk wist RC Zwolle via prop Jos Ottens de eerste try te scoren. De conversie werd gemist maar door de score was Zwolle gretig voor meer scores. De Big Bulls dachten daar ook zo over en hierdoor werd er over en weer aanvallen opgezet die door beide verdedigingen goed werden afgestopt. De Big Bulls wisten toch een gaatje te vinden in de defensie van Zwolle en konden daardoor de score gelijk trekken. De conversie werd ook geraakt en hierdoor ging Zwolle met een 5-7 achterstand de rust in.
josjpgklein

De tweede helft werd er weer fel en hard gerugbyd door beide teams en soms iets te fel dat het er soms verhit aan toe ging. Maar iedereen hield zijn hoofd koel bij Zwolle en focuste zich op hun eigen gameplan. RC Zwolle voerde de druk op en kon daardoor oprukken naar de helft van de Big Bulls. Daar kreeg Zwolle goede kansen maar door het goede verdedigen van de Big Bulls en enkele slordigheidjes werden die niet verzilverd. Uiteindelijk wist Jules Crooijmans via goede druk toch een try te drukken. De conversie werd ook geraakt door Fullback Bart van Maurik en hierdoor kwam Zwolle op een 12-7 voorsprong. De Big Bulls gingen haastig op zoek naar de gelijkmaker maar Zwolle wist met goede tackles en harde rucks de Big Bulls op afstand te houden. Na een penaltykick van de Big Bulls werd het nog heel spannend want het verschil was nog maar 2 punten. Toch konden de Big Bulls niet door de blauw witte verdedigingsmuur komen van RC Zwolle. RC Zwolle kreeg ook nog kansen maar konden die niet omzetten in een score hierdoor bleef het op 12-10 en dit was ook de einduitslag.

Een zwaarbevochten overwinning op een mooie zondagmiddag waar ook het tweede van RC Zwolle, het tweede team van de Big Bulls wist te temmen en de dames van RC Zwolle ook een mooie overwinning boekte op Oemoemenoe voor kampioenschap in de 2e klasse. Ons wacht nu de play-offs voor promotie naar de 2e klasse dus iedereen weer massaal trainen om in de play-offs een goed resultaat neer te zetten.
Hier hebben we iedereen met een RC Zwolle hart voor nodig dus komt allen en niet met mate!!!