Euforie in de eerste klasse voor de Hanzeladies!

Zwolle – 11/03/2012 

Een prachtige rugbydag was het. De zon scheen, het veld wat niet te hard en er stond een lekker koel briesje. De supporters stonden al langs de lijn, zich op te maken voor de laatste competitiewedstrijd van de dames.Als zij deze zouden winnen thuis, dan was een derde plek in de eerste klasse gegarandeerd! En dat zou natuurlijk een prachtige afsluiting zijn van een eerste seizoen spelen in de eerste klasse.Er waren een aantal Hanzeladies helaas geblesseerd, waardoor sommige dames op een andere positie moesten spelen dan gebruikelijk. Maar het doel was duidelijk: thuis winnen en de derde plek dus veilig spelen! 

De kick-off was voor de dames. Ze kwamen snel op. De bal werd weer gewonnen met een counterruck. De voorwaartsen stonden stevig en konden de bal snel vrij leggen voor de scrumhalf. Zij speelde het de lijn in en al snel was de eerste try voor de Hanzeladies een feit.De verdediging van de Eemland dames liet regelmatig te wensen over. En de Zwolsche dames schroomden niet om dit voordeel volledig te benutten. Een bal op de inside van de flyhalf en er werd door de linie gebroken en ook de tweede try was binnen 10 minuten een feit. Dit beloofde een goede pot te worden voor de dames! Door al het optimisme werden de ladies wat slordig met de bal. Er werden regelmatig knock-on’s gemaakt en er werd ook een aantal keer voorwaarts gepasst. Daardoor kregen de dames uit Amersfoort de scrums zo mee. Maar ook daarin domineerden de Zwolsche dames en op die manier wonnen zij de verloren ballen weer terug.

Ook de tweede helft speelden zij steady. Er werden mooie runs gemaakt en er werd een goed staaltje basis rugby neergezet. De lijn kreeg alle ruimte van Eemland en heeft daardoor met snelle ballen op de inside en met scissors nog heel wat ballen door de verdediging van Eemland weten te brengen. Eenmaal brak een Amersfoortse door de verdedigingslijn van de Hanzeladies. De tackle werd gemist en zij sprintte op weg naar de try-line. Gelukkig was de Eemlandse dame niet helemaal bewust van wat ze deed en struikelde vervolgens over haar eigen benen. Daarmee werd een try-poging van Eemland snel afgewend. Een echte dreiging is er eigenlijk niet geweest voor de Zwolsche dames. De dames hebben deze thuiswedstrijd geen punten tegen gekregen. Eindscore: 73 – 0.

Het doel is behaald: 3de geworden in de eerste klasse en daarmee een succesvol en prachtig rugbyseizoen afgesloten. Op naar de volgende!