Heren 2 moedig ten onder tegen koploper

27/2/2011 – Hengelo
Op zondag 27 februari stond voor heren 2 de uitwedstrijd tegen RC Dragons uit Hengelo op het programma. De Dragons zijn de koplopers in de vierde klasse en een goede kanshebber voor de eindzege. Ondanks de sterke thuiswedstrijd nog in onze kop, wisten we dat het een lastige partij ging worden in Hengelo. 
In Twente aangekomen en na een warme bak koffie, hebben de heren zich in het tenue gehesen. De sfeer zat er al goed in en na een geconcentreerde warming up, was het zaak om het de Dragons zo moeilijk mogelijk te maken. Al snel bleek dat Hengelo snel was, maar ook dat ze door het natte weer slordige foutjes maakten. Dat zorgde voor een rommelige eerste tien minuten. Helaas lieten we aan Zwolse kant ook wat steekjes vallen, waardoor de eerste try door de Dragons gedrukt kon worden.
In die eerste helft kregen we er nog wat om onze oren, maar positief was dat we elkaar op bleven peppen om het niet met al te grote cijfers weg te geven. De koppies bleven omhoog en Zwolle bleef er voor gaan. 
In de tweede helft veroorzaakte Hengelo vaker een penalty tegen, waardoor Zwolle een aantal keer in de 22 van de Dragons kwam. De dreiging was helaas van korte duur en echt heel gevaarlijk werd het niet voor de tukkers. Uiteindelijk werd zichtbaar wat voor effect de omstandigheden hadden op de Zwolse macht. Vermoeidheid begon parten te spelen en er werd gesnakt naar het eindsignaal.
Eindstand: 54-0. 

Ondanks de eindstand kan Zwolle terugkijken op een felle en faire knokpartij. Volgende week de derby tegen de Pickwick Players. Laten we deze week met heel heren 2 op het veld staan om te trainen. Meld je aan op mysportsplanner zodat we met een compleet team de battle aangaan. En daarna heren 1 support kunnen leveren!