RC Zwolle houdt competitie spannend!

27/2/2011 – Groningen
Na een weekend geen rugby stond vandaag de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie op het progamma, Groningen 2. Dit seizoen wist Groningen in Zwolle te winnen en had ook al een winst op zak tegen de nummer 1 Deventer. Zwolle begon de wedstrijd zoals het weer ook was in Groningen koud en bibberig. Groningen daarintegen begon fel en geconcentreerd. Groningen was dan ook het eerste half uur sterker dan Zwolle. Ze wisten zelfs middels een benutte penaltykick de eerste cijfers op het scorebord te zetten. Zwolle speelde slordig en zowel rucks als scrums werden verloren. Groningen kon na enkele penalty’s ook de eerste try drukken die letterlijk en figuurlijk werd ingevlogen door hun 2e center.
Zwolle werd door captain Arjan Scheve wakker gepraat en Zwolle moest een tandje bijzetten want er werd slordig en niet gefocust gespeeld. Koppen omhoog en knallen!!
Dit resulteerde dan ook in een gefocust Zwolle die kort voor het einde van de eerste helft de eerste try voor Zwolle kon drukken. 2e center Ian Mol wist na een snel genomen penalty langs de verdediging van Groningen te sprinten en kon daardoor zijn try drukken.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, Zwolle had de overhand en speelde fel en snel rugby. Na een goede line-out werd er door Zwolle een sterke rolling maul opgezet dat resulteerde in de tweede try van Zwolle gemaakt door captain Arjan Scheve. Zwolle domineerde in de scrum en de rucks en kon daardoor de bal beter presenteren voor de driekwart lijn en de support lopende voorwaartsen. Na een mooie break wist prop Jos Ottens vanaf de middellijn een sprint te trekken naar de tryline en daar zijn try te drukken en wist onderweg enkele driekwarters van Groningen het nakijken te geven. Groningen probeerde nog aanvallen op te zetten maar kwam niet ver want ook verdedigend stond Zwolle goed. Zwolle zette wederom de aanval in en 2e center Ian Mol wist met een mooie rush door de verdediging van Groningen te komen om daarna zijn tweede try te drukken. De conversie werd benut door fullback Bart van Maurik . Zwolle wist nog een try te drukken na een snelgenomen penaltykick die werd afgemaakt door Bart van Rooijen na een mooie combinatie met broer en tevens  flyhalf Daan van Rooijen.
Eindstand 31-10

Zwolle heeft een goede pot rugby gespeeld en toonde veerkracht door een achterstand om te buigen in winst. Zwolle speelde gedisciplineerd en positief rugby en kan van hieruit kijken naar de topper van het seizoen.

Volgende week zondag staat die op het progamma DE wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 1 Deventer. Nacompetitie is veiliggesteld maar wat is nacompetitie als je gewoon nog kampioen kan worden? Winnen we zondag dan is het kampioenschap dichtbij. Dus heren(zowel het 1e als het 2e ) laten we deze week weer massaal trainen en ons opmaken voor een spannende ontknoping van de competitie. Zie jullie op de training!

Quote van de dag: “Het was koud, maar de overwinning voelde aan als het bevredigend plassen in je broek als je geen plee meer kunt vinden en het je niet meer kan schelen……”.