RC Zwolle wint eerste thuiswedstrijd van Big Stones

Na de seizoenstart vorige week tegen Heerenveen, was het zondag tijd voor de eerste thuiswedstrijd.  Tegenstander, de Big Stonesuit Havelte, een vaste waarde in de 3e klasse. Ondanks het gemis van een aantal ervaren spelers, stonden er 21 spelers klaar om er een mooie wedstrijd van te maken.

Zwolle startte de wedstrijd sterk en nam direct het heft in handen. De druk op de verdediging van de Stones werd opgebouwd en resulteerde in een vroege try van Stefan.  Ook daarna bleef het initiatief aan de Zwolse kant. Maar door slordigheden en een felle verdediging van de Stones was het lastig de gaten te vinden. Een penalty voor de palen gaf Zwolle de kans de voorsprong verder uit te bouwen.

De rest van de eerste helft bleef het zelfde, Zwolle had de bal en speelde op de helft van de tegenstander. Ondanks het harde werk van de Stones kwamen er meer gaten, Thieu kon een kick achter de verdediging van de Stones oppikken en zo de 2etry voor Zwolle drukken, even later was het Bjorn die een mooi uitgespeelde try aan de zijkant kon scoren.

De tweede helft ging Zwolle verder met het spel van de eerste helft. Zwolle had de bal en speelde vooral op de helft van de tegenstander. Het vele verdedigen kostte de Stones duidelijk veel energie dus kwam er meer ruimte voor de lijn van Zwolle. Met tries van Laury, Ger, Martijn en Jules kon de score verder uitgebouwd worden.

Eindstand was 42-0, aanvallend waren de slordigheden van vorige week waren nog niet helemaal uit het spel. De verdediging van Zwolle stond als een huis en heeft het eigenlijk niet moeilijk gehad. Man of the match was de op het laatste moment opgeroepen centre Stefan.