Zwaarbevochten overwinning voor Heren1

Na een winterslaap van bijna drie maanden mochten de heren van RC Zwolle 1 afgelopen zondag eindelijk weer de wei in. De tegenstander was er één om rekening mee te houden, van de thuiswedstrijd wisten we nog dat ze een sterke scrum hadden, The Wild Rovers.

Na de gebruikelijke warming-up werd er afgetrapt door Zwolle. Na enkele goede tackels werd er een line-out door Zwolle geforceerd. Deze werd succesvol genomen en de bal kwam vlot in de lijn terecht waarna er snel gescoord werd bij de zijlijn. De conversie werd helaas gemist vanwege de moeilijke hoek. Zwolle ging goed door met druk zetten en er werd weer gescoord. Dit keer werd de bal onder de palen gedrukt waardoor het voor Daan en stuk makkelijker werd om de conversie te benutten. Na deze eerste tien minuten leek het of de Rovers opeens een wake-up call kregen. Ze gingen er feller in en maakten allemaal de tackels. Zwolle bleef hierbij wat achter en zo kon het gebeuren dat na 20 minuten spelen de Rovers hun eerste try scoorden en de daarop volgende conversie benutte. Na hard spel van beide kanten moest er een speler van Zwolle naar de sin bin. De Rovers maakten hier optimaal gebruik van door hun tweede try helemaal in de hoek te drukken. Ook deze conversie was moeilijk en de Rovers misten. Aan het begin van de tweede helft stond het dus gelijk.

De tweede helft werd afgetrapt en het was vooral veel van hetzelfde. De Rovers waren sterker in de scrum en line-out en maakten hier dankbaar gebruik van. Helaas, zoals het wel vaker gebeurt, werd er in de lijn vaak een knock-on gemaakt waardoor Zwolle de bal weer terug kon winnen. Het was een rommelige harde tweede waarin slordig gespeeld werd van beide kanten. Dit resulteerde in veel penalty’s. Één van deze penalty’s was in de 22 van de Rovers. Zwolle besloot het erop te wagen, de verdediging stond goed, en ging voor de palen. De penalty werd gescoord, Zwolle stond nu met drie punten voor. De Rovers deden er nog een schepje bovenop en gingen vol in de aanval. Uiteindelijk resulteerde dit in try-line verdedigen door Zwolle waarbij de Rovers er niet door kwamen. Na nog een gescoorde penalty, iets buiten de 22 van de Rovers, bouwde Zwolle de voorsprong verder uit. Het werd hierna nog enkele momenten hachelijk voor de kampioenskandidaat uit de Overijsselse hoofdstad maar uiteindelijk werden de 4 punten toch mee naar huis genomen.

Rest ons nog te zeggen dat de Rovers zeer goed tegenstand boden en naar onze mening lager op de ranglijst staan dan waar ze horen.