Zwolle klaar voor laatste vier duels

Gorredijk – 13/2/2011
De Rugbyheren uit Zwolle moesten vandaag naar de Wrotters uit Gorredijk.

De Wrotters zijn hekkensluiter, maar Zwolle moest hier niet te licht over nadenken. Eenmaal in Gorredijk aangekomen bleken de Wrotters, door blessures en ziekte, over te weinig man te beschikken. Hierdoor werd er besloten om enkele aanpassingen te doen in de wedstrijd zodat er toch nog gerugbyd kon worden. De heren van Zwolle moesten gefocust blijven want er werd wel gewoon om de punten gespeeld. De Wrotters konden de eerste 15 minuten goed meekomen met Zwolle dat slordig en niet gefocust begon. De jonge spelers van de Wrotters gingen goed en hard de rucks in en Zwolle moest wel bij de les blijven om de rucks steady te houden.

Zwolle ging wat beter en meer geconcentreerd spelen en kon daardoor het verschil maken. De Wrotters hadden geen verweer tegen het sterkere Zwolle. Hierdoor konden de voorwaartsen en driekwarters  van Zwolle hun eigen spel spelen. Zwolle scoorde veel try’s en Gorredijk kwam niet meer aan spelen toe. In de tweede helft was het beeld niet anders en kon Zwolle weer werken aan hun doelsaldo. De Wrotters konden door een fout in de verdediging toch nog een try scoren waardoor de eindstand op 111-8 werd in het voordeel van Zwolle. Door de winst op de Wrotters uit Gorredijk blijft Zwolle in het kielzog van Deventer.

Zwolle heeft na deze wedstrijd nog vier zware wedstrijden te gaan tegen de top vijf met als eerstvolgende tegenstander de Groningen Studenten. Dus heren deze week weer op volle sterkte op de training en laten we deze winnende lijn vasthouden!   Â