Jules_Heerenveen

Geen schoonheidsprijs, wel alle punten!

Heerenveen – 23/01/2011
Jules_HeerenveenOp deze koude dag hield rugbyclub Zwolle zich warm door met z’n allen naar Heerenveen af te reizen. Doordat de heren van Groningen en de dames van Leeuwarden samenspelen met de dames en heren van Heerenveen, was het mogelijk dat we, ondanks dat alle teams van Zwolle uit moesten spelen in verschillende klasses, allemaal in Heerenveen het veld moesten betreden. Zwolle 2 was als eerste aan de beurt en die gaven met een mooie 32-0 het goede voorbeeld aan de heren 1 van Zwolle!

De heren 1 moesten dit keer om 13:00 uur spelen, want vandaag was de wedstrijd van onze Hanzeladies de ‘Main Act’ om 14:30. Heren 1 was hier blijkbaar niet meer aan gewend en kwam stroef uit de startblokken. Ze waren nog niet helemaal wakker en lieten zich mogelijk wat intimideren door het felle spel van de Feansters. De tegenstander kon hierdoor op voorsprong komen (3-0), iets wat Zwolle niet vaak gebeurt. Het werd dus duidelijk dat er een tandje meer bij moest en Zwolle werd langzaam weer wakker.
De heren van de scrum werden weer scherp en lieten de scrum van Feanster alle hoeken van het veld zien. Hierdoor kreeg Zwolle veel balbezit en dit resulteerde al heel snel in een Try van de scrum-half Bart van Rooijen. Zwolle had de zaken weer op orde en ging weer volgens het gameplan spelen. Opbouwen en vervolgens profiteren. Dit werd goed gedaan door 1e center Bart van Maurik die met zijn snelheid iedereen passeerde en de bal netjes over de lijn bracht. Door deze try heeft hij in de afgelopen 2 seizoenen al meer dan 200 punten voor RC zwolle gescoord en met zijn 20 jaar zullen er dat nog veel meer gaan worden! Te beginnen in de volgende wedstrijdminuten, want beide Bartjes brachten weer met hun snelheid de bal over de lijn en verzekerde Zwolle van het bonuspunt!
De wedstrijd bleef nog wat rommelig, maar de winst kwam niet meer in gevaar (8-22).
De heren gingen moe en koud, maar wel voldaan, op weg naar de kleedkamer om daarna te genieten van het leuke spel van de Hanzeladies!

Volgende week weer een vol huis in Zwolle, want dan komen Pickwick 1&2 op bezoek. Dat wordt dus weer een mooie zondag!