KOMT ALLEN: oud-international Tim Visser geeft Jeugd clinic!

Groot(s) nieuws: oud-international van Schotland Tim Visser (1987) komt op dinsdagavond 29 oktober om 18.30u een rugby clinic geven aan onze Cubs, Junioren en Colts! Blok dus alvast je agenda en verzet die ene activiteit die je al had staan. Maareh… wie is die Tim Visser ook alweer? Een kleine recap:

Tim Visser wordt in Engeland de Dutch Delight genoemd en is een Nederlandse Rugby Union-speler. Hij speelde voor Rugbyclub Hilversum en Jong Oranje. In 2004 werd door zijn toenmalige coach bij Rugbyclub Hilversum een team (The Bull Frogs/Witte Raven) geformeerd rond Tim Visser, JayJay Boske en Fedde Lingsma om mee te doen aan het Internationale Heineken Amsterdam Sevens Toernooi. Van de zijde van Rugby Nederland is er toen tegen de inschrijving van dit team veel verzet geweest. Tim Visser en kompanen waren in de ogen van de bond te jong voor deelname aan het toernooi. Na veel strijd en talloze discussies is het de coach toch gelukt het team ingeschreven te krijgen.

Tim heeft er bewust voor gekozen om niet uit te komen voor het Nederlands rugbyteam, om zo te kunnen worden geselecteerd voor het Schots rugbyteam. Vanaf juni 2012 woonde hij drie jaar in Schotland en was daarmee gerechtigd om voor Schotland uit te komen. Op 16 juni 2012 maakte Tim zijn debuut voor het Schotse team tegen Fiji. Schotland won de wedstrijd mede dankzij 2 tries van Visser. Op 11 november 2012 speelde hij met het Schotse team tegen de All Blacks en maakte opnieuw twee tries.

Op 3 mei 2018 kondigde Tim aan zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Schotse nationale team. Hij wilde meer tijd doorbrengen met zijn familie en daarnaast ruimte maken voor de ontwikkeling van nieuwe talenten. – Waaronder dus het geven van rugby clinics. Wij zijn erg excited and thrilled having him! Er zullen vast niet alleen jeugd en rugby ouders op de club verschijnen die avond… 😉

Kun je ons vinden?

Opendag 5 september!